Tudnivalók
Tudnivalók

Tudnivalók

Az esküvõ fotózás rendkívül felelõsségteljes, bizalmas tevékenység. Nagyon megtisztelõ, ha egy pár engem választ e nemes feladat elvégzésére. Ezért is tartom elengedhetetlennek az esküvõ elõtti személyes találkozást, ismerkedést.

A fotó az egyetlen dolog, mely örökre megmarad az esküvőből. A felejthetetlen pillanatokat a fényképek őrzik meg számunkra, melyeket évek múlva is boldogan nézegetünk. Mivel az esküvő egyszeri és megismételhetetlen, ezért is olyan fontos, hogy megfelelő fotóst válasszatok. Úgy gondolom, hogy egy jó fotós jelen is van egy esküvőn meg nem is. Jelen van, mert megörökít minden meghitt pillanatot. De közben annyira diszkréten, észrevétlenül csinálja dolgát, hogy észre sem veszitek. Ha kell lelki-társként is szolgál, megnyugtat, biztat, segít korrigálni az apróbb hibákat. Együttműködve a ceremóniamesterrel, vőféllyel az események szervezésében is részt vesz.

Egy elkészült fotó, album épp olyan sokszínû lehet mint amilyen sokfélék vagyunk. Egyedi stílusban, mûfaji kötöttségek nélkül fotózok a mûvészi portréktól a pillanatképekig mindig az ifjú pár igényeinek, elképzelésének, személyiségének megfelelõen. Az egész napos fotózás elmeséli a teljes esküvõ történetét, megragadva az egyes jelenetek hangulatait, apró részleteit. A fotók spontának, kifejezõek, sugárzik róluk a szeretet, boldogság. Elkapott mosolyok, pillantások, érintések jelennek meg a képeken. Természetesen a beállított képek esetén is fontos szerepet játszik a spontaneitás. Semmiképp sem készülnek olyan képek, amelyeken merev testtartásban, mint kõvé dermedt szobrok pózoltok. A porté készítés is laza, felszabadult hangulatban telik. Itt is érzelmeket közvetítõ képek születnek. A harmónia, az összetartozás, a szeretetteljesség tükrözõdik vissza a képeken.

További fontos gondolatok...

E-sessionról...
Szinonimái: jegyes fotózás, elõfotózás
Egyfajta próbafotózásnak is nevezhetjük, ismerkedés a kamerával és velem. Az esküvõt megelõzõ hetek, napok valamelyikén utcai ruhában, laza hangulatban készülnek képek a jegyespárról. Lehetõség szerint szívetekhez közel álló helyszínt is választhatok (pl. elsõ randi, lánykérés helyszíne), ami még meghittebbé teszi a képeket. Az elõfotózás során megtapasztaljátok a kreatív fotózás folyamatát, hogy milyen csodálatos képek készülnek, ha felszabadultan, önmagatokat adva néztek a kamerába. Meg tudjuk keresni a számotokra elõnyös beállításokat, nézõpontokat is Jó alkalom arra is, hogy megismerkedjünk egymással és kialakuljon egy bizalmi viszony köztünk. A jegyes fotókból készült slideshow bemutatható az esküvõ napján a meghívottaknak.

A Nagy Nap előtti fotózásról...
Az esküvő napja annyira pörgős és eseménydús, hogy gyakran a kreatív fotózás sínyli ezt meg. Ezért hasznos, ha elõzõ napok (esetleg későbbi napok) valamelyikén zajlik a beállított képek készítése. Tapasztalataim szerint felszabadultabbak, vidámabbak a párok egy ilyen napon, nincs feszültség, idegeskedés a Nagy Nap miatti izgalom. Ezáltal a kreatív képek érzékibbek,lazábban kibontakoztok a kamera előtt érzelmileg. Nem beszélve arról, hogy nincs rohanás, mert nem vagyunk időponthoz kötve, illetve a helyszínek száma is bővülhet.

Utómunkáról...
Az esküvő után még sok munka van a képekkel. Mindegyik utómunkán esik át, alapretust, színkorrekciót, bőrtónus javítást, esetleges egyedi effektezést, színhatást, vágást kap.
Képeitek a nap történéseit időrendben elmesélve kerülnek külön mappákba. Kétféle méretben kerül hozzátok minden kép: Közösségi oldalakra optimalizált méretben és teljes felbontásban, nagy méretben.

Átadásról...
Az elkészült anyagot díszdobozos pendrive-on adom át. Korlátlan számú felvétel készül és mind átadásra kerül (csomagtól függően 500-3000db)

Fotókönyvről...
Egyedi tervezésű keménykötésű, magazin stílusú 40-48 oldalas 30x20cm-es méretű könyv legjobb képeitekből.

A slideshowról...
50-80db képből összeállított különleges effektekkel tűzdelt videoklip, hangulatos zenei aláfestéssel.

Vászonfotóról...
Idén minden csomaghoz ajándékba adunk az általatok választott képből festővászonra nyomtatott 60x80 cm-es képet,

A helyszínekről...
Az ország egész területén és külföldön is vállalok fotózást. A helyszín kiválasztásában szívesen nyújtok segítséget. A helyszín(ek) mindig a jegyespár elképzelésétől, karakterétől, vérmérsékletétől függ. Tradicionális képek a természet lágy ölén (parkok, tavak) és az ódon kastélyokban készült felvételek. Nem mindennapi fényképek készülnek elhagyatott gyárépületekben, romos épületekben, retró stílusú pályaudvarokon, hidakon. Manapság egyre népszerűbb modern helyszíneken (modern épületekben, repülőtéren) fotózkodni.
Én személy szerint kedvelem a megszokottól eltérő megoldásokat, de bárhol is vagyunk a legfontosabb, hogy felszabadultan, jókedvűen teljen a fotózás. Külföldi helyszín esetén a részleteket személyes találkozónál egyeztetjük.

Üdvözlettel:

Tudnivalók